Kids and adolescents Youth Education

LETNJA ŠKOLA- Podrška deci u učenju / NOVI SAD

Publication date:4/07

volunteers opportunity image
Organization UNICEF Srbija
Apply until 22. Jul 2024
Volunteering period 26. Aug 2024,
27. Aug 2024,
28. Aug 2024,
29. Aug 2024,
30. Aug 2024
Volunteering time 12:00 - 15:00
Note Prijave su otvorene do 22. jula, po završetku roka za prijavu, dobićete e-mail sa dodatnim informacijama vezano za dalje obuke. Prvi pripremni sastanak predviđen je za 7.avgust Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mail: volonterinamrezi@gmail.com
Number of Volunteers 30
Age group 15 - 70
Location Novi Sad

Description of the volunteer program

Letnja škola je jedan od programa u okviru projekta "Podrka učenju dece izbeglica i migranata kroz formalno obrazovanje u Republici Srbiji" koji UNICEF u Srbiji sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Komesarijatom za izbeglice i migrante RS, a uz podršku Centra za obrazovne politike.
U okviru ovogodišnje podrške deci predviđena je realizacija obrazovnih programa u školama koji pohađaju deca u pokretu tokom letnjeg raspusta. Realizovaće se radionice engleskog jezika, radionice na temu kvaliteta vazduha, interkulturalnosti. Pored ovih radioničarskih aktivnosti u školama uz podršku volontera realizovaće se i sportska dešavanja, turniri i kvizovi. Program je namenjen deci koja pohađaju izabrane škole u Novom Sadu. Za realizaciju ove letnje škole, neophodna nam je i tvoja pomoć i podrška. Ukoliko imaš iskustva u realizaciji radionica, voliš rad sa decom, naš program letnje škole je baš za tebe!
Letnja škola se održava u Novom Sadu u poslednjoj nedelji raspusta, od 26. avgusta do 30 avgusta.

Name of Volunteer Position Podrška deci u učenju
Required Skills Malo dobre volje, motivacije je dovoljno da podržimo decu u njihovom formalnom obrazovanju :)

The role of volunteers

Uloga volontera na programu letnje škole je da samostalno i u timu realizuje radionice engleskog jezika, interkulturalnosti, kao i radionice na temu kvaliteta vazduha. Kada su u pitanju sportske aktivnosti, volonteri asistiraju nastavnicima tokom realizacije ovih aktivnosti. Pre nego što se krene sa volonterskim programom u školama, obuke i priprema za sve volontere je obavezna. Priprema i obuke se sastoje iz 4 segmenta: 1. Prvi sastanak upoznavanja; 2. Obuka na temu zaštite dece i prevencije nasilja; 3. Radioničarski rad i upoznavanje sa temama; 4. Priprema radionica i programa; Sve obuke su obavezne.

Similar programs