Kids and adolescents Education Women rights Environment

LETNJA ŠKOLA / BEOGRAD

Publication date:4/07

volunteers opportunity image
Organization UNICEF Srbija
Apply until 22. Jul 2024
Volunteering period 26. Aug 2024,
27. Aug 2024,
28. Aug 2024,
29. Aug 2024,
30. Aug 2024
Volunteering time 12:00 - 15:00
Note Prijave su otvorene do 22. jula, po završetku roka za prijavu, dobićete e-mail sa dodatnim informacijama vezano za dalje obuke. Prvi pripremni sastanak predviđen je za 7. avgust Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mail: volonterinamrezi@gmail.com
Number of Volunteers 30
Age group 15 - 70
Location Beograd

Description of the volunteer program

Letnja škola je deo programa u okviru projekta "Podrka učenju dece izbeglica i migranata kroz formalno obrazovanje u Republici Srbiji" koji UNICEF u Srbiji sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Komesarijatom za izbeglice i migrante RS, a uz podršku Centra za obrazovne politike.
U okviru ovogodišnje podrške deci predviđena je realizacija obrazovnih programa u školama koji pohađaju deca u pokretu tokom letnjeg raspusta. Realizovaće se radionice engleskog jezika, radionice na temu kvaliteta vazduha, interkulturalnosti. Pored ovih radioničarskih aktivnosti u odabranim školama uz podršku volontera realizovaće se i sportska dešavanja, turniri i kvizovi. Program je namenjen deci koja pohađaju izabrane škole u Beogradu. Za realizaciju ove letnje škole, neophodna nam je i tvoja pomoć i podrška. Ukoliko imaš iskustva u realizaciji radionica i voliš rad sa decom, naš program letnje škole je baš za tebe!
Letnja škola se održava u Beogradu u poslednjoj nedelji raspusta, od 26. avgusta do 30 avgusta, svakog dana od 12 do 15 časova.

Name of Volunteer Position Podrška deci u učenju
Required Skills Ako si motivisan, spreman za akciju i želiš da se glas mladih čuje, prijavi se!

The role of volunteers

Uloga volontera na programu letnje škole je da samostalno i u timu realizuje radionice engleskog jezika, interkulturalnosti, kao i radionice na temu kvaliteta vazduha. Kada su u pitanju sportske aktivnosti, volonteri asistiraju nastavnicima tokom realizacije ovih aktivnosti. Pre nego što se krene sa volonterskim programom u školama, obuke i priprema za sve volontere je obavezna. Priprema i obuke se sastoje iz 4 segmenta: 1. Prvi sastanak upoznavanja; 2. Obuka na temu zaštite dece i prevencije nasilja; 3. Radioničarski rad i upoznavanje sa temama; 4. Priprema radionica i programa; Sve obuke su obavezne.

Similar programs