Kids and adolescents Youth Activism Local community Social protection Caring for the elderly Environment

Uređenje prostora u školi "Vasa Pelagić" u Padežu

Publication date:3/04

volunteers opportunity image
Organization Edukativni centar - Kruševac/ Lokalni volonterski servis
Apply until 4. Apr 2024
Volunteering period 4. Apr 2024
Volunteering time 10:00 - 15:00
Note
Number of Volunteers 30
Age group 15 - 30
Location Padež

Description of the volunteer program

Volonterska akcija "Uređenje prostora u školi 'Vasa Pelagić' u Padežu" predstavlja zajednički napor volontera i volonterki da unaprede ambijent škole kako bi pružili bolje uslove za učenje i boravak učenika i osoblja. Ova akcija ima za cilj oplemenjivanje kako unutrašnjeg, tako i spoljašnjeg prostora škole, stvarajući prijatno okruženje koje će podstaći motivaciju i stvaralaštvo.

U dvorištu škole, volonteri će posvetiti pažnju sadnji novog cveća, doprinoseći estetici i atmosferi prirodnog okruženja. Takođe, zamena dotrajalih dasaka na klupama će osigurati siguran i udoban prostor za odmor i druženje učenika tokom pauza.

Unutar škole, fokus će biti na osvežavanju prostora i modernizaciji infrastrukture. Volonteri će se angažovati u krečenju učionica, dajući im svežinu i svetlost koja je neophodna za podsticanje koncentracije i produktivnosti tokom časova. Farbanje radijatora će ne samo poboljšati njihov izgled, već i povećati efikasnost grejanja, obezbeđujući udobnije okruženje tokom hladnijih meseci. Zamena zavesa i ostalih dotrajalih elemenata doprineće celokupnom estetskom doživljaju prostora, čineći ga prijatnijim i funkcionalnijim za sve korisnike.

Ova volonterska akcija nije samo ulaganje u fizički prostor škole, već i u zajednicu i njenu budućnost. Kroz zajednički trud i angažovanje, volonteri i volonterke stvaraju pozitivnu promenu koja će imati dugoročne benefite za sve koji koriste školu "Vasa Pelagić" u Padežu.

Name of Volunteer Position Volonter
Required Skills Veštine potrebne za volontiranje u akciji "Uređenje prostora u školi 'Vasa Pelagić' u Padežu" obuhvataju timski rad, fizičku spretnost, preciznost, komunikacijske veštine, inicijativu, organizacione veštine

The role of volunteers

U volonterskoj akciji "Uređenje prostora u školi 'Vasa Pelagić' u Padežu, volonteri će se angažovati u sadnji cveća, zameni dotrajalih dasaka na klupama, krečenju učionica, farbanju radijatora i zameni zavesa kako bi unapredili ambijent škole i stvorili ugodnije okruženje za učenike i osoblje. Njihova uloga obuhvata timski rad, fizički napor i podršku kolektivnom cilju oplemenjivanja prostora škole.