Deca i adolescenti Mladi Obrazovanje

LETNJA ŠKOLA- Podrška deci u učenju / NOVI SAD

Datum objave:4/07

volunteers opportunity image
Organizacija UNICEF Srbija
Prijave traju do 22. јul 2024
Period volontiranja 26. avg 2024,
27. avg 2024,
28. avg 2024,
29. avg 2024,
30. avg 2024
Vreme volontiranja 12:00 - 15:00
Napomena Prijave su otvorene do 22. jula, po završetku roka za prijavu, dobićete e-mail sa dodatnim informacijama vezano za dalje obuke. Prvi pripremni sastanak predviđen je za 7.avgust Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na mail: volonterinamrezi@gmail.com
Broj Volontera 30
Starosna grupa 15 - 70
Lokacija Novi Sad

Opis volonterskog programa

Letnja škola je jedan od programa u okviru projekta "Podrka učenju dece izbeglica i migranata kroz formalno obrazovanje u Republici Srbiji" koji UNICEF u Srbiji sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Komesarijatom za izbeglice i migrante RS, a uz podršku Centra za obrazovne politike.
U okviru ovogodišnje podrške deci predviđena je realizacija obrazovnih programa u školama koji pohađaju deca u pokretu tokom letnjeg raspusta. Realizovaće se radionice engleskog jezika, radionice na temu kvaliteta vazduha, interkulturalnosti. Pored ovih radioničarskih aktivnosti u školama uz podršku volontera realizovaće se i sportska dešavanja, turniri i kvizovi. Program je namenjen deci koja pohađaju izabrane škole u Novom Sadu. Za realizaciju ove letnje škole, neophodna nam je i tvoja pomoć i podrška. Ukoliko imaš iskustva u realizaciji radionica, voliš rad sa decom, naš program letnje škole je baš za tebe!
Letnja škola se održava u Novom Sadu u poslednjoj nedelji raspusta, od 26. avgusta do 30 avgusta.

Naziv Volonterske Pozicije Podrška deci u učenju
Potrebne Veštine Malo dobre volje, motivacije je dovoljno da podržimo decu u njihovom formalnom obrazovanju :)

Uloga volontera

Uloga volontera na programu letnje škole je da samostalno i u timu realizuje radionice engleskog jezika, interkulturalnosti, kao i radionice na temu kvaliteta vazduha. Kada su u pitanju sportske aktivnosti, volonteri asistiraju nastavnicima tokom realizacije ovih aktivnosti. Pre nego što se krene sa volonterskim programom u školama, obuke i priprema za sve volontere je obavezna. Priprema i obuke se sastoje iz 4 segmenta: 1. Prvi sastanak upoznavanja; 2. Obuka na temu zaštite dece i prevencije nasilja; 3. Radioničarski rad i upoznavanje sa temama; 4. Priprema radionica i programa; Sve obuke su obavezne.

Slični programi