Deca i adolescenti Mladi Aktivizam Lokalna zajednica Socijalna zaštita Briga o starima Životna sredina

Uređenje prostora u školi "Vasa Pelagić" u Padežu

Datum objave:3/04

volunteers opportunity image
Organizacija Edukativni centar - Kruševac/ Lokalni volonterski servis
Prijave traju do 4. apr 2024
Period volontiranja 4. apr 2024
Vreme volontiranja 10:00 - 15:00
Napomena
Broj Volontera 30
Starosna grupa 15 - 30
Lokacija Padež

Opis volonterskog programa

Volonterska akcija "Uređenje prostora u školi 'Vasa Pelagić' u Padežu" predstavlja zajednički napor volontera i volonterki da unaprede ambijent škole kako bi pružili bolje uslove za učenje i boravak učenika i osoblja. Ova akcija ima za cilj oplemenjivanje kako unutrašnjeg, tako i spoljašnjeg prostora škole, stvarajući prijatno okruženje koje će podstaći motivaciju i stvaralaštvo.

U dvorištu škole, volonteri će posvetiti pažnju sadnji novog cveća, doprinoseći estetici i atmosferi prirodnog okruženja. Takođe, zamena dotrajalih dasaka na klupama će osigurati siguran i udoban prostor za odmor i druženje učenika tokom pauza.

Unutar škole, fokus će biti na osvežavanju prostora i modernizaciji infrastrukture. Volonteri će se angažovati u krečenju učionica, dajući im svežinu i svetlost koja je neophodna za podsticanje koncentracije i produktivnosti tokom časova. Farbanje radijatora će ne samo poboljšati njihov izgled, već i povećati efikasnost grejanja, obezbeđujući udobnije okruženje tokom hladnijih meseci. Zamena zavesa i ostalih dotrajalih elemenata doprineće celokupnom estetskom doživljaju prostora, čineći ga prijatnijim i funkcionalnijim za sve korisnike.

Ova volonterska akcija nije samo ulaganje u fizički prostor škole, već i u zajednicu i njenu budućnost. Kroz zajednički trud i angažovanje, volonteri i volonterke stvaraju pozitivnu promenu koja će imati dugoročne benefite za sve koji koriste školu "Vasa Pelagić" u Padežu.

Naziv Volonterske Pozicije Volonter
Potrebne Veštine Veštine potrebne za volontiranje u akciji "Uređenje prostora u školi 'Vasa Pelagić' u Padežu" obuhvataju timski rad, fizičku spretnost, preciznost, komunikacijske veštine, inicijativu, organizacione veštine

Uloga volontera

U volonterskoj akciji "Uređenje prostora u školi 'Vasa Pelagić' u Padežu, volonteri će se angažovati u sadnji cveća, zameni dotrajalih dasaka na klupama, krečenju učionica, farbanju radijatora i zameni zavesa kako bi unapredili ambijent škole i stvorili ugodnije okruženje za učenike i osoblje. Njihova uloga obuhvata timski rad, fizički napor i podršku kolektivnom cilju oplemenjivanja prostora škole.

Slični programi